Rüyada minare görmek
Rüyada minare görmek, insanların arasını bulan, onları hayırlı olan şeylere çağıran kimseye, kadri yüce olan bir zata, imam ve müezzine, postacıya yahut bakana, kişinin hanımına, gönül ferahlığına, sürura, sevince ve iyi bir habere tabir edilir.
Rüyada minarenin yeniden inşa edildiğini görmek, bir hayır işleyerek bundan manevî kazançlar sağlayacağınıza ve dolayısıyla ruhunuzu tatmin etmiş olacağınıza tabir edilir.
Rüyada minarenin kandillerinin yakılmış olduğunu görmek, şeref ve itibarınızın ve aile saadetinizin artacağına tabir edilir.
Rüyada minareye çıkmak, yüksek şeref ve mertebelere lâyık bir kimse olduğunuza ve er geç hakkınız olan mevkii elde edeceğinize tabir edilir.
Rüyada minarede tespih ve tahlille meşgul olmak, zühtü ve kederden kurtulmaya tabir edilir.
Rüyada minarenin yıkıldığını veya devrildiğini görmek, o yer halkının dağılmasına veya o minarenin müezzininin öleceğine tabir edilir.
Rüyada bakır minare âlemi görmek, devlet büyüğünden bir felaket geleceğine, altın veya gümüş minare âlemi görmek, devlet başkanına itaat edileceğine, tahtadan minare âlemi görmek, hükümet başkanının zalim bir kişi olduğuna tabir edilir.
Rüyada ağaçtan yapılmış minareye çıkmak, velayet, kuvvet ve nifak içerisinde yüceleceğinize tabir edilir.
Minare nedir: Namaz vaktinin geldiğini bildirmek için, camilerde, müezzinin ezan okuduğu bir veya birkaç şerefesi olan yüksek ve ince yapı. Lügatte, “nur saçan yer, ezan yeri, çerağ” manalarına gelir. Minare, Arapça olan menara kelimesinin değişikliğe uğramış halidir. Minare, genellikle taştan inşa olunduğu gibi tuğladan ve ahşaptan da yapılır.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya tabirleri, rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.