Rüyada mantar görmek
Rüyada mantar görmek, yanlış bir takım girişimlerde bulunmaya tabir edilir. Bazen de rüyada mantar görmek, cazibeli, fakat hain ruhlu bir kadınla (erkekle) ilişki kurarak bedbaht bir hayata atılacağınıza tabir edilir. Rüyada mantar yemek, bir süre zevk veren fakat hayırlı olmayan kısmet, haram karışmış paraya tabir edilir. Rüyada zehirli mantar toplamak, kişinin başı bir yolsuzluktan dolayı belaya gireceğine tabir edilir.
Mantar nedir: Mantarlardan, içinde zehirlileri de bulunan, emeçleri bir gövde ve bunun üstünde bir şapka biçiminde gelişmiş, ilkel bitkilerin genel adı (fungi); çocukların özel tabanca ile patlattıkları barutlu madde. Esnek ve sudan hafif olduğundan şişe tıpası, cankurtaran simidi, cankurtaran yeleği, ayakkabı tabanı ve daha birçok şeylerin yapımında kullanılan geçirimsiz, meşe ağacı tabakası; (hayvanlarda) burun ucu. Bu tabakadan yapılan şişe tıpası; çoğunlukla yüzde, deri üzerinde koyu kızıl ya da mor renkte oluşan bir cilt hastalığı, küflüce.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya tabirleri, rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.