Rüyada kısrak görmek
Rüyada kısrak görmek, şerefli birisine tabir edilir. Bütün istediklerine ulaşacağına tabir edilir. Rüyada kısrağa binmek, karşı cinsle tanışır ve onunla ilişki kuraacağına tabir edilir. Rüyada kısraktan düşmek, tanıştığı bir kadınla arasının bozulacağına tabir edilir.
Rüyada siyah kısrak görmek, zengin ve şerefli olmaya tabir edilir. Eğer kısrağın rengi siyah ile beyaz olursa, o kadın güzel olur. Eğer rengi doru olursa, kadın dindar ve kavminin efendisidir. Eğer kır olursa, o kadın izzet ve dindar olur. Eğer at sarı olursa kadın hastalık ve ağrılara müptela olacağına tabir edilir.
Rüyada ölü kısrak görmek, evli ise eşinden ayrılacağına, bekârsa evlenme teşebbüsünün boşa çıkacağına tabir edilir.
Rüyada kısrak sütü içmek, devlet başkanına yaklaşır ve ondan hayır mala nail olacağına tabir edilir.
Kısrak nedir: Dişi at.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya tabirleri, rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.