Rüyada fatiha okumak veya dinlemek
Rüyada fatiha okumak veya dinlemek, bütün dert ve sıkıntılarından kurtulur. Geleceğin çok daha iyi, güzel olacağına işaret eder. Rüyada Fatihai Şerife’yi okuduğunu veya biri tarafından okunduğunu görenin işleri güç ise kolaylaşacağına yorumlanır. Rızkında genişlik, bolluk ve bereket olur. Rüya sahibi erkekse evlenir. Kadın ise çok çocuk doğurur. Duası kabul olunur, hasta veya sakat ise iyileşir, eğer ağır hasta ise ölüp acılarından kurtulacağına işaret eder.
Hazreti Ebu Bekir’e (r.a.) göre Dini, Cenabı Hak tarafından muhafaza olunur. Hasta ve sakat ise eceli yaklaşmıştır. olarak yorumlamıştır.
Hazreti Ömer (r.a.)’a göre; Allah Teâlâ hazretleri dua ve ibadetini kabul buyurur, korktuklarından emin olur. Kirmâni’ye göre, Allah (c.c.) hazretleri tarafından ibadete muvaffak olur. olarak yorumlamıştır.
Caferi Sadık’a (r.a.) göre; hacca gider, duası kabul edilir. olarak yorumlamıştır.
İbni Şirin’e göre Cenabı Hak ona hayır kapılarını açar. olarak yorumlamıştır.
Abdulgani Nablusi’ye göre; duası hemen kabul olunur ve kendisi bol ve bereketli rızık sahibi ve uzun ömürlü olur. olarak yorumlamıştır.
İbni Kesir’e göre Duası en kısa zamanda kabul olunmakla beraber, ferah, sevinç ve büyük fayda görür. olarak yorumlamıştır.
Seyit Süleyman Hüsni’ye göre; güç olan işleri kolaylaşır, dünya ve ahrette mutlu olur, bol ve bereketli rızka kavuşur. olarak yorumlamıştır.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya yorumu rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.