Rüyada elma görmek
Rüyada elma görmek, evlada ve güzel yüzlülere tabir edilir. Bazen de elma görmek, kişinin hizmeti ve arzu ettiği şeye yorumlanır. Rüyada elma yemek, hazır planlarınızın başarıya ulaşacağına tabir edilir.
Rüyada ağaçta elma görmek, yakında tatlı haber alacağınıza yorumlanır.
Rüyada masa üzerinde elma görmek, sosyal hayattaki nüfus ve itibarınızın gittikçe artacağına yorumlanır.
Rüyada elmalı pasta veya çörek yemek, bir yarışmada derece alacağınıza yorumlanır.
Rüyada elma almak, karlı bir işe para yatıracağınıza tabir edilir.
Rüyada elma ısırmak, hayır ve ihsana, kazanca ve faydaya kavuşmaya yorumlanır.
Rüyada elmayı ikiye bölmek, iki ortak veya karı ile koca arasında ayrılığa yorumlanır.
Rüyada çürük elma görmek, düşmanlığa yorumlanır. Rüyada tatlı elma yemek, ise dostluğa tabir edilir.
Elma nedir: Çok eskiden beri yetiştirilen mutedil iklim meyvesi. Kültür elma ağacı, orta irilikte veya iri olur. Taç yüksekliği 8-10 m, genişliği 8-12 m’yi bulur. Dallar yanlara açılır. Ağaç yayvan bir hal alır. Kökler taçta olduğu gibi, genel olarak derinliğine olmaktan ziyade genişliğine yayılır. Kazık kök bulunmaz. Dallar odun ve meyve dalları olmak üzere başlıca iki gruba ayrılır. Odun dallarında boğum araları uzun, meyve dallarında ise genel olarak odun dallarına göre kısadır. Meyve dalcıkları ucunda çiçek tomurcukları teşekkül eder. Yapraklar kalın dokulu, üst yüzeyleri yeşil veya koyu yeşil, alt yüzleri çeşitine göre az veya çok tüylü, kenarları dişli, sapı uzun, orta veya kısadır. Çiçekler 2-13 çiçekli bir hüzmedir. Çiçek sayısı çeşite göre değişir. Çiçeklenme havanın gidişine göre 4-15 gün sürer. Elma çeşitleri umumiyetle kendine kısırdır. Kendine kısırlık, bir çeşitin kendi çiçek tozu ile döllenmemesi demektir. Bu kısırlık çeşitlere göre, tam veya kısmidir. Kendi kendine döllenmeyle meyve verenlerde de yabancı döllenmeyle daha iyi ürün alınabilmektedir. Bu sebeple elma bahçelerini kurarken, döllenmeyi temin edecek iyi bir çeşit karışımının yapılmasına dikkat edilmelidir.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya tabirleri, rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.