Rüyada çatal görmek
Rüyada çatal görmek, bir iş için gerekli olan sebebe sarılmaya yorumlanır. Rüyada iki çatalı yan yana görmek evlenmeye yahut iki dargının barışmasına yorumlanır.
Rüyada kırık çatal görmek, uğraştığınız konularda başarısızlığa uğrayacağınıza yorumlanır.
Rüyada çatal kullanmak, çevrenizde size tuzak hazırlayan birilerinin var olduğunun yorumlanması.
Rüyada çatal almak, yaptığınız bir işte hiç beklemediğiniz bir şekilde yanılacağınıza yorumlanır.
Rüyada elinde çatal görmek, parası olduğu halde hangi işi yapacağına tereddüt ettiğine tabir edilir.
Çatal nedir: Yemek yerken kullanılan, ekseri uzun dört dişli olan madeni alet. Bundan başka atlı arabalarda okun girdiği yere, pamuk eğirmeye yarayan alete, ekseri buğdaygillerin hasadında kullanılan iki uçlu tarım aracına, keskiye benzer uzunca alete de çatal adı verilir.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya tabirleri, rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.