Rüyada çan görmek
Rüyada çan görmek, çan görüp sesini işitmek, sizi fazlasıyla ilgilendirecek bir mektup veya tezkere alacağınıza ve buna memnun kalacağınıza yorumlanır.
Rüyada kilise çanı görmek veya duymak, geçersiz inanç ve iddiaya, yeminle kazanan tüccara işaret eder.
Rüyada evinde çan görmek, soyunu devam ettirecek kadına işaret eder. Rüyada çan sesi bazen de müezzine, haberciye ya da bir durumu ilan eden kimseye yorumlanır.
Rüyada kilisenin çan kulesine çıkarak, çan çaldığını görmek, herkesten saklamak istediği bir sırrının bütün mahalle halkı tarafından duyulacağına işaret eder.
Rüyada çanın yerinden koparak sokağa düştüğünü ve düşerken büyük bir ses çıkardığını görmek, önemli ve beklenmeyen bir haber alacağına yorumlanır.
Rüyada çan sesi duyunca kulaklarını kapadığını görmek, zekâtının noksanlığına, tövbe etmesi ve şeriata uyması gerektiğine yorumlanır.
Rüyada çan çaldığını görmek, o kimse halk arasında doğruluğu kalmamış haberi yayacağına işaret eder.
Çan nedir: Large bell, 2. gong. Ses çıkaran bir alet. Tunç gibi, çınlayıcı madenlerden çeşitli boylarda yapılır. Bu aletin içinde asılı dil denen bir tokmak vardır. Dil çana vurunca ses çıkar. Çanların büyüklerine Pampana da denir. Pampanalar önceleri tren istasyonlarında trenin geliş ve kalkışını bildirmek için kullanılırdı.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya yorumu rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.