Rüyada ayna görmek
Rüyada ayna görmek, hayal ve gurura yorumlanır. Rüyada aynaya bakmak, yeni bir çevre ve yeni dostlar edinmeye yorumlanır. Bekâr bir kimsenin rüyada aynaya baktığını görmesi, evleneceğine yorumlanır. Rüyada ayna kırmak, kötü haber alacağınıza yorumlanır.
Rüyada ayna ile oynamak, aynada kendini görmek, eğlenceli bir muhit içinde bulunacağınıza, insanları daha iyi tanıyacağınıza, etrafınızdakilerden saygı göreceğinize yorumlanır.
Rüyada cilalı ve berrak bir aynaya baktığını görmek, hüzün, keder ve sıkıntıdan halâs olacağına yorumlanır.
Rüyada aynaya bakıp kendini genç görmek, bulunduğu yerde otoritesine veya ticaretine veya diğer şeylere düşman olan birisini görür. Orada yaşlı bir kişi görürse, o kimse bulunduğu yerde kendisine dost olan birisini göreceğine yorumlanır.
Rüyada altın ayna görmek, dince kuvvet, fakirlikten sonra zenginlik ile yorumlanır.
Ayna nedir: Işığın % 100’e yakın bir kısmını düzgün olarak yansıtan cilalı yüzey. Metal yüzeylerin parlatılmasıyla ilk ayna elde edilmiştir. Daha sonraları ise, cam levhaların bir yüzeyleri civa amalgamaları ile kaplanarak, ayna elde edilmiştir. Günümüzde ise, umumiyetle cam levhaların bir yüzü, ince bir gümüş tabakası ile sırlanarak elde edilir. Bazen gümüş yerine alüminyum, altın, hatta platin dahi kullanılır. Alüminyum sırlı aynalar, dalga boyu 0,4 mikrondan küçük olan morötesi ışınları da yansıtırlar. Aynalar; düzlem, küresel ve parabolik olarak üç gruba ayrılırlar.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya tabirleri, rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.