Rüyada inci görmek
Rüyada inci görmek, ilme, vali için vilâyete, tüccar için ticarete, sanayi erbabı için sanatkâr olmağa, velhâsıl inci her şeyin olgunluğuna ve güzelliğine tabir edilir.
Rüyada kadının inci görmesi, bekâr için evlenmeye, çocuksuzlar için çocuğa, eş ve çocuğu olanlar için zenginliğe tabir edilir.
Rüyada inci gerdanlık görmek, kadınlar için süs ve güzelliğe, erkekler için halis niyetle yapılan amellere tabir edilir. Rüyada İncili bilezik görmek, afiyet, muhabbet ve ihlâsta ziyadeliğe tabir edilir.
Rüyada inci delmek, onun Kur’an-ı Kerim’i doğru olarak okuduğuna yorumlanır.
Rüyada ağzına inci sokmak, dininin güzel olduğuna, ağzından inci saçması ve halkın da bu incileri toplaması, kendisinin de onlardan olması, o kimsenin birtakım kıssa ve hikâyeler nakliyle halka hizmet etmesine ve nasihatte bulunmasına ve halkın kendisinden istifade ettiğine tabir edilir
Rüyada size inci verilmesi, o kimsenin, incinin değerince yakınlarından güzel ve inci gibi bir sevgiliye kavuşmasına tabir edilir.
Rüyada deniz veya nehirden pek çok inci çıkarmak, bu incileri tarttığını veya dikkatle kutulara yerleştirdiğini görmesi, O kimsenin melikin hazinelerinden veya o nehire sahip kimsenin malından helâl mala kavuşacağına tabir edilir.
Rüyada görülen inciler iri taneli, rengi berrak, yuvarlak olurlarsa, güzel eş ve hizmetçi ile yorumlanır.
Rüyada inciyi kabuğundan çıkarmak ve kabuğunu almak, o kimsenin kabir açan ve kefen soyan bir soyucu bulunduğuna tabir edilir.
İnci nedir: İstiridye gibi kimi kavkılı deniz hayvanlarının içerisinde oluşan, değerli, küçük, sert, sedef renginde süs tanesi.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya tabirleri, rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.