Rüyada horoz görmek
Rüyada horoz görmek, müezzine, güzel ve etkili söz söyleyen kimseye, yerli yersiz söz söylemeye, evin erkeğine yahut oğul evladına tabir edilir.
Rüyada horoz ile mücadele etmek, biriyle münakaşa etmeye tabir edilir.
Rüyada horozun zarar vermesi, yaralanmaya tabir edilir.
Rüyada horoz kesmek, namaza önem vermemeye tabir edilir.
Rüyada horozun ölmesi, müezzinin, hatibin yahut kişinin kendisinin vefatına tabir edilir.
Rüyada horoz olmak, vefat etmeye yorumlanır.
Rüyada horozu tavukların arasında görmek, yeni bir aşka tutularak fevkalâde mesut anlar yaşayacağınıza tabir edilir.
Rüyada horoz sesi duymak, işlerinizde üstün başarılar sağlayacağınıza tabir edilir.
Rüyada horoz kavgası seyretmek, bir nankörlüğe veya bir komploya kurban gideceğinize tabir edilir.
Rüyada horoz satın almak, hayırlı bir evlâda nail olacağınıza tabir edilir.
Rüyada kırmızı horoz görmek, bir hizmetçiden istifade edeceğine tabir edilir.
Horoz nedir: Tavuğun erkeğine verilen ad. Her horoz kendi ırkındaki tavuklardan daha iri ve gösterişlidir. Başında testere gibi dişli kırmızı ibikleri ve bir çift etli sakalları dişilerden daha büyüktür. Parlak tüyleri ve kuyruk teleklerinin çok uzun ve yay gibi kıvrık olması da karakteristiktir. 15-20 yıl yaşarlar.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya tabirleri, rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.