Rüyada ben görmek
Rüyada ben görmek, yüzde, vücutta görülen veya çıkan benler para olarak tabir edilir.
Ben nedir: Kahverengi boyaya sahip bazı maddelerin veya hücrelerin; yüz, alın ve vücudun diğer kısımlarında deri altında birikimi. Benler anadan doğma veya sonradan olabilirler. Hamilelikte daha sık ortaya çıkabildiği gibi, cinsi organ hastalıklarında, hormon dengesizliklerinde ve yaşlılıkta meydana gelmeleri sık olur. Dış derinin alt tabakalarında melanosit denilen kahverengi boya yapıcı hücreler bulunur. Bu hücreler melanin denilen kahverengi boyayı imal ederler. Derinin bazı kısımlarında fazla melanin birikmesiyle benler ortaya çıkar. Tedavisi: Doktor tarafından neşter veya elektro neşter ile bertaraf edilebilir. Deri yüzeyindeki melanosarkom denen kötü huylu benlerin, cerrahi müdahale ve ışın tedavisi ile bertaraf edilmeleri gerekir.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya tabirleri, rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.