Rüyada satranç görmek
Rüyada satranç görmek, ferahlık ve sevince erişmeye fakat bunlara hileli ve münakaşalı yollarla elde edeceğinize tabir edilir. Rüyada satranç oynayıp ve rakibini yenmek, düşman üzerine galibiyete tabir edilir. Bazen de rüyada satranç görmek, düşmanlığa, tazminata, sırlara muttali olmaya, bir halden diğer bir hale dönüşmeye, meslek sahibi olmaya, mizacın bozulmasına ve yolculuğa tabir edilir.
Rüyada satranç oynamak, o kimsenin bir düşmanı olduğuna tabir edilir. Bazen de rüyada satranç oynamak, bühtan etmeye ve batıl söze tabir edilir.
Rüyada satranç görüp oynamadığını görmek, işlerinden çıkarılmış adamlara, rüyada başkalarını satranç oynarken görmek, yüksek rütbeli adamlara tabir edilir.
Rüyada satranç piyonu görmek, halinin evvelinden nihayetine kadar Salih olmasına tabir edilir.
Rüyada satranç şahı görmek, padişaha veya devlet reisine tabir edilir.
Rüyada satranç fili görmek, oyuna ve ihtiyaç zamanında hareket etmesi gereken şeylerde çalışmamasına tabir edilir.
Rüyada satranç atı görmek, maldan yapılan akidelere tabir edilir.
Rüyada satranç veziri görmek, büyük bir rütbeye veya mevkii ye tabir edilir.
Satranç nedir: İki kişi arasında altmış dört kareli bir tahta üzerinde, değerleri ve isimleri farklı, otuziki taşla oyuna başlanan zeka, bilgi ve dikkate dayalı bir oyun.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya tabirleri, rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.