Rüyada köşk görmek
Rüyada köşk görmek, mala, nimete, memuriyete, makam ve mevkiye, maksada kavuşmaya ve sevince tabir edilir. Bazen de rüyada köşk görmek, fasık için kibir ve yalana, maddi sıkıntıya ve itibardan düşmeye tabir edilir. Rüyada kerpiç köşk görmek, bir miktar dünyalığa, kiremitten yapılmış ise ona gelecek haram mala tabir edilir.
Rüyada köşke girdiğini görmek, büyük bir devlet ve saltanata erişmeye. Dini güzel ve bulunduğu halden daha hayırlı bir hale kavuşacağına tabir edilir.
Rüyada köşkün merdivenlerinden çıktığını görmek, bir devlet memuru ise rütbesinin artacağına, isçi ise yevmiyesinin fazlalaşacağına, tüccar ve esnaf ise karinin ziyadeleşeceğine, bekârsa evleneceğine, hasta ise iyileşeceğine, gurbette ise sılaya döneceğine tabir edilir.
Köşk nedir: Bahçe içinde yapılmış süslü ev, kasır.
Bu sitede yer alan tabirler, çeşitli eski kaynaklardan yararlanılarak eklenmiştir. Görmüş olduğunuz rüyayı bir bütün olarak ele alıp ona göre yorumlamanız gerekmektedir. Parça parça hatırladığınız rüyalardaki nesneleri ve eylemleri teker teker ele alıp ona göre değerlendirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitemizdeki arama bölümünü kullanarak arama yapabilirsiniz.
Rüya tabirleri, rüya da gördüğünüz nesnelerin ve eylemlerin anlamlarının saptanmasıdır. Bu çalışma psikanalizle ve çeşitli mistik ve ezoterik ekollerle aynı anlamı taşımazlar veya aynı şekilde yapılmamaktadırlar. Birçok eski kültürde rüya görme doğaüstü bir iletişim veya ilahî bir müdahale olarak kabul edilmiş olduğundan, rüyaların içerdiklerine inanılan mesajlar birtakım yöntemler kullanılarak çözülmeye çalışılmıştır. Eski Yunanlılar inşa ettikleri Asklepion denilen tapınak veya sağlık sitelerinde rüyaların yorumlanmasını da içeren çeşitli psikolojik çalışmalarda bulunmuşlardır. Bazı kızılderili kabilelerinde olgunlaşma ayinlerinde kişi bir rehber rüya görene dek oruç tutmak ve dua etmek zorunda bırakılırdı. Günümüzde de çeşitli psikoloji ekolleri rüyaların anlamlarına ilişkin çeşitli varsayımlar ortaya atmışlardır. Rüya yorumu 19. yy.’ın sonlarından itibaren psikoanalizin bir parçası olmuştur.